Eden's Adventures

Abner Preis - 2019 - 5 min.

Maak een sprookjesachtige tijdreis, van de holbewoners en het oude Egypte naar het International Space Station. Met als terugkerend element: (social) media en vrouwen in de hoofdrol.

Tijdens een tijdreis die een grote periode van de mediageschiedenis beslaat, van onze vroegste geschiedenis tot de space age van vandaag de dag, ontdekt de avontuurlijke Eden dat veel van de boegbeelden van de technologie vrouwen zijn. Een speelse vorm met een serieuze boodschap, want deze sprookjesachtige virtual reality-installatie stelt de vraag hoe het kan zijn dat (social) media zo'n grote invloed uitoefenen op onze samenleving. De Amerikaans-Nederlandse kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis heeft een voorliefde voor verhalen met een happy end.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 3 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen

Credits

Regie Abner Preis
Producent(en) Abner Preis
Productiebedrijf A. Preis
Set geluid
Abner Preis
Animatie
Martijn van Zandvliet
Interface en interaction design
Martijn van Zandvliet
Technische realisatie
Martijn van Zandvliet
Productieland(en)
Nederland