Afrikaanse bruid

Roy Dames, Jos Driessen Lange documentaire - 2019 - 88 min.

Een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?

De Belgische ex-para Gilbert lijkt gelukkig in Kenia. Hij geniet van het weer, de drank en looft de plaatselijke vrouwen: "Once you go black, you always go black." Zijn vriendinnen vinden dat Gilbert een groot hart heeft en hen beter behandelt dan lokale mannen. Toch broeit er iets. Gilbert worstelt met een oorlogstrauma en drinkt veel. Wat zijn zijn echte motieven? Ook vooroordelen en cultuurverschillen staan in de weg. Zo komt op tragikomische maar vooral op pijnlijke wijze aan het licht hoe problematisch de relatie tussen Gilbert en de levenslustige Afrikaanse vrouwen is.

Tickets

Afrikaanse bruid

Louis Hartlooper Complex 1 zo 29 sep 19:45 - 21:29 11,00

Afrikaanse bruid

Louis Hartlooper Complex 2 di 1 okt 12:30 - 14:22 11,00

Met de videoclip Sevdaliza - Shahmaran als voorfilm, ingeleid door muziekjournalist Job de Wit. Q&A met regisseurs Roy Dames en Jos Driessen van Afrikaanse bruid.

Afrikaanse bruid

Louis Hartlooper Complex 4 wo 2 okt 13:00 - 14:52 11,00

Met de videoclip Dark Ballet - Madonna als voorfilm, ingeleid door muziekjournalist Job de Wit. Q&A met regisseurs Roy Dames en Jos Driessen van Afrikaanse bruid.

Credits

Producent(en) Robbert van Lanschot
Joost Verheij
Productiebedrijf Howling Dogs
MM Filmprodukties
Camera
Montage
Sound Design
Muziek
Productieland(en)
Nederland