Nederlandse Filmroute

Een route langs 10 bijzondere filmlocaties in de Utrechtse Binnenstad! Wie kent ‘m niet: de beroemde grachtenscène uit Dick Maas’ AMSTERDAMNED? Niet iedereen weet dat deze is opgenomen in, jawel …Utereg! De Nederlandse Filmroute app – gelanceerd tijdens NFF 2020 – neemt je mee op een wandeling door Utrecht, langs plekken waar beroemde Nederlandse filmscènes zijn opgenomen.


Films op de Nederlandse Filmroute in Utrecht
Thuis kijken

Na je wandeltocht op de bank ploffen en de bezochte locaties terugzien in de films? Klik op de afbeeldingen hierboven en bekijk jouw favoriete “Utrechtse” film on demand!

NB: Helaas zijn de films AMSTERDAMNED, DE AVONDEN en MARIKEN VAN NIEUMEGHEN nog niet online beschikbaar. Zodra deze films beschikbaar zijn, vind je de kijklinks ook op deze pagina.


Genoten van de filmroute door Utrecht?

Maak het uitje compleet met een bezoek aan een van de vele gezellige horecazaken in Utrecht, een film in een van de filmtheaters of bioscopen of een shopsessie in een van de vele winkels in het centrum. Je bent van harte welkom! Meer inspiratie vind je op: ontdek-utrecht.nl.