Ga naar inhoud
PHOTO-2023-06-20-14-24-02 2.jpg

Zeze & Mercedes

Regie: Bașak Kirici
Met deze animatiefilm brengt regisseur Başak Kirici de verbeeldingswereld van de Turkse jeugdvrienden Zeze en Mercedes tot leven. Tijdens een fantasierijke race door de woonkamer komen ze een geheim onder ogen.

Hij wil het maar niet vertellen. De reden waarom de achtjarige Zeze aanklopt bij Mercedes, met wie hij vaak speelt. Terwijl Zeze's ouders buiten klaar staan voor vertrek, daagt Mercedes hem uit voor een racewedstrijd door de woonkamer. Als zij wint, moet hij blijven spelen. Het leidt in deze korte animatie tot een fantasierijke tocht, waarin denkbeeldige wezens tot leven komen en de twee Turkse kinderen verschillende gedaantes aannemen. Tijdens het spel racen ze samen langs levensbedreigende obstakels, totdat Mercedes achter de bittere waarheid komt van het bezoek van haar vriend.

Credits

Producent
Visual Effects
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Titel: Zeze & Mercedes
Jaar: 2023
Duur : 10 minuten
Soort: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

EY Talent Award (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Screenshot 2023-07-04 at 17.29.09.png