Ga naar inhoud
Rembrandt van Rijn verliest de controle over zijn penselen en zijn zelfportret neemt letterlijk zijn leven over. Het animatieontwerp werd gebaseerd op Rembrandts pentekeningen en schetsen.

Kunstenaar Rembrandt van Rijn werd beroemd om zijn portretschilderijen, waarin regelmatig zijn familie, vrienden of hijzelf figureerden. Op een vroege ochtend, krijgt Rembrandt problemen bij het schilderen van een van zijn zelfportretten. Hij verliest de controle over zijn penselen en het portret neemt letterlijk zijn leven over. Het animatieontwerp werd gebaseerd op Rembrandts pentekeningen en schetsen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films

Titel: Zelfportret
Jaar: 2012
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still