Ga naar inhoud
Zodra Jonas als kind de zee ziet weet hij dat onder water zijn thuis is. Een leven lang bouwt hij bizarre installaties om één te kunnen zijn met de vissen. Collage van handgeschilderde en digitale animatie.

Stormachtige nachten, dromerige dagen aan strand en zee, de betovering van de wereld onder water. Het leven van de oude jutter Jonas in handgeschilderde animatiebeelden gecombineerd met fotowerk en eenvoudige digitale elementen. Sinds zijn kindertijd droomt Jonas van een leven tussen de vissen en bouwt hij bizarre installaties om het onmogelijke te realiseren. De vissers van het dorp kijken nieuwsgierig toe in deze melancholieke vertelling over een tragische held die weet dat de tijd dringt.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Shark HaaiFraaiDeluxe
Productiebedrijf
HALAL
Distributie
KLIK! Distribution Service

Titel: Zeezucht
Jaar: 2015
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

DramaAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.