Ga naar inhoud
Vanaf het moment dat Dana zich meldt bij de abortuskliniek slaat de twijfel toe. Deze korte film maakt duidelijk hoeveel emoties die ogenschijnlijk simpele ingreep oproept.
Als Dana zwanger wordt, besluit ze al snel dat ze het kind niet wil houden. Toch kan ze niet zo snel opgeven, blijkt op de dag dat haar abortus gepland staat. Ze stelt uit, twijfelt, bekijkt nog eens de foto van het embryo en observeert hoe de andere vrouwen in de kliniek er heel uiteenlopend mee omgaan: de een zelfverzekerd, de ander paniekerig. Dana wil alles heel bewust beleven - alleen zo lukt het haar om deze dag door te komen.

Titel: Zeepaard
Jaar: 2020
Duur : 21 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.