Ga naar inhoud
Still

Zaatari Djinn

Regie: Catherine van Campen
Zaatari is een vluchtelingenkamp onder de verzengende zon van Jordanië. Een stad die grotendeels uit kinderen bestaat. Door hun ogen zien we hoe het is om hier op te groeien. Een intieme documentaire over veerkracht.
Midden in de woestijn van Jordanië is onder de verzengende zon een geheel nieuwe stad ontstaan. Een stad die voor tachtig procent uit kinderen bestaat: het vluchtelingenkamp Zaatari. Vanuit het perspectief van vier kinderen laat deze documentaire zien hoe het is om hier op te groeien. De stille Ferras (10) werkt hard, de assertieve Fatma (12) heeft een haan als vriend, de vrome Miryam (15) wordt verliefd op Shakespeare en de rijke Hammoudi (8) kan kopen wat hij wil. Een intieme film over de veerkracht van kinderen.


Credits

Set geluid
Sound Design
Muziek
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
NTR
Distributie
Cinema Delicatessen
Herrie Film & TV
Titel: Zaatari Djinn
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.