Ga naar inhoud
TheyFuckYouUp_Still02.jpg

Your Mum and Dad

Regie: Klaartje Quirijns
Vanaf het moment dat we geboren worden, spelen we een rol. Is die rol door onze ouders opgelegd of het directe gevolg van hun gedrag?Nature versus nurture in een persoonlijk documentaire-essay met een psychoanalytische dimensie.
'They fuck you up, je vader en moeder. Ze bedoelen het niet zo, maar toch doen ze het.' Dit begin van het bekende gedicht van Philip Larkin is het uitgangspunt van een persoonlijke, essayistische documentaire waarin Quirijns vragen stelt over haar ‘rol’ binnen haar familie. Aan de hand van therapiesessies van twee verschillende mannen én haar eigen verhaal, probeert ze antwoorden op prangende vragen te krijgen. Super 8-homemovies van willekeurige families tonen als spiegel anonieme gezichten met emoties die we allemaal (her)kennen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Titel: Your Mum and Dad
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie GezondheidArchiefmateriaalFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.