Ga naar inhoud
Vierdelige televisieserie volgt het grillige leven van koningin Wilhelmina (een rol van Anne-Wil Blankers), van haar vroege jeugd tot vlak na de troonafstand in 1948.
Vierdelige televisieserie volgt het grillige leven van koningin Wilhelmina (een rol van Anne-Wil Blankers), van haar vroege jeugd tot vlak na de troonafstand in 1948. Na een relatief onbezorgde jeugd wordt Wilhelmina op 23 november 1898 als 18-jarige meisje ingehuldigd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Kort daarna trouwt ze met Hendrik, hertog van Mecklenburg. In 1909 wordt haar enig kind Juliana geboren. Wilhelmina's koningsschap kent veel tegenspoed. De politieke veranderingen van de nieuwe eeuw, de twee wereldoorlogen, maar ook haar problematische huwelijk met Hendrik die verwikkeld blijkt te zijn in affaires met andere vrouwen en veel geld uitgeeft, dient de vorstin te trotseren. De serie laat zien hoe Wilhelmina, die door haar ambitie en opvoeding het extreme van zichzelf eist, deze opgave volbrengt.

Titel: Wilhelmina
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still