Ga naar inhoud
Gebaseerd op de controversiële roman van schrijversduo Elvis Peeters, toont dit brute generatieportret het morele verval van een groep verveelde tieners in een slaperig Belgisch grensdorp.

Aan de rand van een Belgisch grensdorp is een groep pubers een zomer lang op zoek naar avontuur. Met een afgelegen schuurtje als clubhuis proberen de rebelse jongeren hun verveling te verdrijven. Dat begint met onschuldige, haast idyllische seksspelletjes, maar ontaardt uiteindelijk in een grimmige situatie en daden die onomkeerbaar zijn. De groepsdynamiek leidt tot fatale gevolgen in deze heftige verfilming van de gelijknamige roman.

Titel: Wij
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

DramaMisdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2018)
Wouter van Luijn, NCE

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2018)
Rene Eller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.