Ga naar inhoud
Stills

Why My Mum Loves Russell Crowe

Regie: Emma van den Berg
Hoe valt de obsessieve liefde voor een Hollywood-acteur te rijmen met de totale afwezigheid van mannen in haar persoonlijke leven? Filmmaker duikt in het (misbruik)verleden van haar moeder en het trauma dat werd doorgegeven.
"Seks doet rare dingen met mensen", zo begint Why My Mum Loves Russell Crowe. In dit persoonlijke onderzoek gaat het niet zomaar om seks, maar om seksueel misbruik op twaalfjarige leeftijd. Jaren later werpt het gebeuren nog steeds een schaduw over het bestaan - ook dat van de dochter, die gewapend met camera en vragen, op zoek gaat naar antwoorden en verklaringen bij haar moeder en haar moeders hartsvriendinnen.

Credits

Coproducent
Kostuumontwerp
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Emma van den Berg
Titel: Why My Mum Loves Russell Crowe
Jaar: 2022
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills