Ga naar inhoud
Still

WhatEver Will Be

Regie: Esther Prade
Openhartig portret van Cilla en Ilona, twee transseksuelen wier vriendschap is gebaseerd op hun worsteling met hun gender - hetgeen uiteindelijk ook de oorzaak blijkt van een onvermijdelijke breuk.
Een openhartig portret van Cilla en Ilona, twee transseksuelen met een bijzondere geschiedenis. Aanvankelijk vormt hun worsteling met hun gender de basis van een bijzondere vriendschap. Maar de verschillende wijzen waarop ze met de transformatie omgaan, zorgt voor steeds meer botsingen en leidt uiteindelijk tot een onvermijdelijke breuk. Filmmaker Esther Prade volgt het stel over een lange periode, waarbij ze persoonlijke inmenging niet schuwt, en ze - net als de twee protagonisten - een dubbele agenda blijkt te hebben.

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Esther Prade Productions
Omroep
RTV Rijnmond
Distributie
Memphis Film & Television
Titel: WhatEver Will Be
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht RomantiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.