Ga naar inhoud
Visuele observaties van 'de natuurlijke situatie' met als rode draad twee zusters die op vakantie zijn in Toscane op zoek naar hun achtergrond, de zin van het leven of misschien een groot verhaal.
De twee zusters Manon and Madou Engels zijn op vakantie in Toscane. Maar ze zijn er niet slechts voor plezier; ze zijn op zoek. Op zoek naar hun achtergrond, de zin van het leven, misschien een groot verhaal. Aan deze rode lijn hangt Van Dam visuele observaties van `de natuurlijke situatie', zoals hij dat in zijn eigen film omschrijft. Natte wegen met regenluchten in het filmgenieke Toscaanse landschap: doorgroefde Italiaanse mannen die gezamenlijk een gat graven; een musicerend dorpsorkest; een jongen die luistert naar zijn pianospelende opa. Maar er zijn ook interviews: met een oude vrouw over de politiek van Berlusconi en met een man die vertelt hoe hij als jongeman door mevrouw Tarkovski op de mond werd gekust - in het inmiddels vervallen huis waar de grote regisseur zou hebben gewoond. Ondertussen lopen, varen, zwemmen and luisteren de twee zusters; traag glijdt hun zoektocht voort, zonder dat het antwoord op de niet gestelde vragen dichterbij lijkt te komen. Of was het er altijd al?

Titel: What You Expect from the World Behind You or/of verwar de
Jaar: 2003
Duur : 2 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still