Ga naar inhoud
Still

Wet en waan - Pick & Woondroom

Regie: Ben Sombogaart
Twee delen van de tv-serie over een officier van justitie en een jonge psychiater. De aflevering Pick gaat over de gevolgen van een erfelijke vorm van dementie. In Woondroom beweert een jonge vrouw te zijn aangerand.
Twee afleveringen uit tiendelige televisieserie die zich afspeelt in de werkkringen van de samenwonende hoofdpersonen Herman Vlieger, een officier van Justitie, en Wessel van Ede, een jonge psychiater. Hoewel beide mannen te maken hebben met ontspoorde mensen, gaan ze er totaal anders mee om. Dit leidt niet alleen tot spanningen op het werk, maar ook in hun privéleven. In Pick helpt Wessel een moedeloze vrouw en haar stiefzoon wanneer het vreemde gedrag van hun man en vader wijst op een onomkeerbare erfelijke vorm van dementie. Herman heeft in de tussentijd grote moeite met de komst van een nieuwe collega, zijn dochter Susanna. In Woondroom wordt Herman geconfronteerd met een jonge vrouw die beweert door haar werkgever te zijn aangerand.
Titel: Wet en waan - Pick & Woondroom
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2001)
Huub Stapel
Beste Televisiedrama (2001)
Ben Sombogaart

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still