Ga naar inhoud
Still

Week 19: waarnemingen uit een wereldstad

Regie: Eugène Paashuis, Ben van Lieshout, Carel van Hees, Simone van den Broek, Stephan Warmenhoven, André van der Hout
Documentaire laat zes dagen uit het leven van de Maasstad zien. In week 19 van 2003 bivakkeerden zes filmmakers op zes verschillende plekken in de stad.
Week 19: waarnemingen uit een wereldstad laat zes dagen uit het leven van de Maasstad zien. In week 19 van 2003, een jaar na de moord op Pim Fortuyn, bivakkeerden zes filmmakers op zes verschillende plekken in de stad: in Concertzaal Nighttown, in een café op de Maasvlakte, in een supermarkt, bij Radio Rijnmond, in Volkstuinencomplex Brienenoord en in het stadhuis. Soms raken de verhaallijnen elkaar, zoals bij een vergadering op het stadhuis over mogelijke malversaties bij Nighttown. De makers zijn nauwelijks aanwezig, alleen om de camera te bedienen. Ze stellen geen vragen. Het is opvallend hoe natuurlijk iedereen zich voor de camera gedraagt. Burgemeester Opstelten mag in zijn werkkamer dan vaker camera's ontvangen, de kantine van supermarkt Bas van der Heijden en truckerscafé Routiers Maasvlakte hebben nooit de aandacht van filmmakers. Door de ongedwongen sfeer loopt de kijker praktisch bij de geportretteerden over de vloer.
Titel: Week 19: waarnemingen uit een wereldstad
Jaar: 2003
Duur : 2 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2004
Hoofdprogramma Panorama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still