Ga naar inhoud
Still

Webcam

Regie: Marc van Uchelen
Via het komische perspectief van een webcam dringen zich steeds meer mensen zich in het leven van de mensenschuwe Antoin die zich door zijn geile buurman laat verleiden de liefde op internet te zoeken.

In deze tragikomedie wordt het perspectief van webcams tot in het absurde doorgevoerd - en schept zo een hilarisch kader. Consequent gefilmd door het oog van de computer, of de suggestie daarvan, zien we hoe de mensenschuwe Antoin zijn eerste schuchtere amoureuze schreden op internet zet. Hij doet dat onder leiding van zijn doortastende buurman Rob, die allang de geneugten van virtuele meisjes in de afzondering van zijn werkkamertje heeft ontdekt. Maar de verlegen Antoin brengt er niet veel van terecht. Dus laat de geile buurman een blonde webcambabe uit Rusland overkomen.
Gaandeweg dringen zich steeds meer mensen zich aan Antoin op, hetzij via zijn laptop, zoals zijn ouders, hetzij via de voordeur, zoals zijn bedrogen buurvrouw. Allemaal worden ze gevangen door de webcam die altijd en overal aanstaat. Dat kleine, statische kader registreert moeiteloos hoe deze personages op de vierkante meter langs elkaar heen leven. En hoe ze zonder de tussenkomst van het scherm niet meer in staat zijn met elkaar te communiceren.
Titel: Webcam
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still