Ga naar inhoud
Stills

We Are Strange

Regie: Han Hoezen
Speelse en wrange found footage-schets van de mensheid en andere diersoorten. Wat zijn we toch mooie, lelijke en vooral rare wezens. In welk stadium van de evolutie verkeren we eigenlijk?
Op associatieve wijze toont deze found footage-film een blik op de mensheid, die soms speels is, dan weer somber. In ieder geval caleidoscopisch. Uit honderden uren beeld- en geluidsmateriaal uit zeer verschillende bronnen construeerde Han Hoezen een wrange schets van ons, de mens. Hoezen bewerkte en combineerde het materiaal op zodanige wijze dat er een nieuwe context ontstaat. Steeds met de centrale vraag in het achterhoofd: in welk stadium van de evolutie verkeren wij, wonderlijke, rare wezens eigenlijk?

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Montage
Visual Effects
Research
Productiebedrijf
HanHoezen.com
Titel: We Are Strange
Jaar: 2022
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills