Ga naar inhoud
20220922_Opening  Storyspace_©Anna Liashkova 055 uitsnede.png

Wadoeje

Regie: Hanna van Niekerk

Net als Netflix laat ook de NPO zich van haar interactieve kant zien, met een serie vol puberdilemma's waarin de kijker zelf de lastige knopen doorhakt en zo het verhaal een kant op stuurt.

Keuzes, keuzes, keuzes in deze interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma's uit het leven van jonge mensen en pubers. Want wat doe je wanneer iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Of als je je schaamt voor je moeder in bijzijn van je nieuwe vriend? In elke aflevering kruip je als kijker in de huid van de personages, en kom je voor keuzes te staan. De keuzes die jij voor de personages maakt, bepalen het verloop van het verhaal. In de afleveringen werd voornamelijk jong en nog onbekend talent gecast. Op het Instagram- en Tik Tok-kanaal en de website van NPO 3 zijn de losse delen te zien en kun je als kijker bepalen hoe het personage op de precaire situatie reageert door democratisch - samen met het online publiek - te bepalen hoe het verhaal verder gaat.

Wadoeje was onderdeel van Storyspace 2022, een expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Producent
Coproducent
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: Wadoeje
Jaar: 2022
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Wadoeje.jpg