Ga naar inhoud
Als Rubina slachtoffer wordt van huiselijk geweld vindt ze steun bij haar buurvrouw Anneke. Hun verhaal in deze interactieve documentaire moet anderen ook een handvat bieden. Wat kun je als omstander doen?
“Waarom ga je niet weg?” is de door omstanders meest gestelde vraag aan slachtoffers van huiselijk geweld. Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Bovendien impliceert de vraag dat het slachtoffer zelf ook schuldig is, en geeft op die manier voer aan de schaamte, schuld en lage eigenwaarde.

Rubina en haar buurvrouw Anneke vertellen in acht korte audioafleveringen hun relaas; de fragmenten worden geïllustreerd met animaties. Behalve een interactieve documentaire is Waarom ga je niet weg? ook een website die inzicht biedt in de patronen van huiselijk geweld en die omstanders handvaten aanreikt om een helpende hand te bieden.

Credits

Coproducent
Geluidsnabewerking
Webontwikkeling
Interface en interaction design

Titel: Waarom ga je niet weg?
Jaar: 2022
Duur : 20 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.