Ga naar inhoud
Still

Vlucht der verbeelding

Regie: Boris Paval Conen
Korte film gemaakt tijdens het 23e Nederlands Film Festival (2003) met in de hoofdrol Jan Decleir als explicateur van zwijgende films die met een ratelende projector films vertoont.
Een korte film gemaakt tijdens het 23e Nederlands Film Festival (2003) met in de hoofdrol Gast van het Jaar Jan Decleir. Decleir speelt een explicateur van zwijgende films. Met een ratelende projector vertoont hij aan zijn publiek films uit een uitgebreide collectie oude filmdrama's. Maar zijn gloedvolle explicaties ontsporen als zijn voorstelling wordt verstoord door laatkomers die alsnog trachten binnen te komen. Monic Hendrickx is zijn muze Louise Vetringa, ster van de zwijgende rolprent Ketens der liefde.
Titel: Vlucht der verbeelding
Jaar: 2003
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012
Focus: Lang leve celluloid!

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still