Ga naar inhoud
Ondanks hun botsende karakters slaagden luchtvaartpioniers Albert Plesman en Anthony Fokker erin om de burgerluchtvaart in Nederland op poten te zetten. Hoe dat in zijn werk ging laat deze avontuurlijke, historische dramaserie zien.
Als grondleggers van de Nederlandse luchtvaart waren de idealist Albert Plesman en de opportunist Anthony Fokker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Plesman (oprichter van de KLM) en vliegtuigbouwer Fokker wisten tussen de twee wereldoorlogen de burgerluchtvaart in Nederland op te zetten. Deze historische dramaserie neemt de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam in 1919 als beginpunt van het verhaal over de samenwerking tussen de twee en laat zien hoezeer hun karakters van elkaar verschilden: ze konden niet met maar ook niet zonder elkaar.

Titel: Vliegende Hollanders
Jaar: 2019
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

VriendschapDramaGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.