Deze inspirerende documentaire verkent het fenomeen ‘beschadigde kunst’, aan de hand van een incident waarbij een werk van kunstenaar Bas van Wieringen in 2017 per ongeluk werd overgeschilderd.
Conceptueel kunstenaar Bas van Wieringen haalde in 2017 de landelijke pers toen een museummedewerker per ongeluk diens minimalistische schilderij Portrait of the nail behind the canvas overschilderde. Het incident vormt de aanleiding voor een documentaire verkenning van het fenomeen 'beschadigde kunst'. Wat is de definitie van (moderne) kunst? Houdt kunst op te bestaan in een andere vorm? En passant maken we kennis met het speelse oeuvre van de ingenieuze Bas van Wieringen, die op eigen wijze geïnspireerd raakte door de gebeurtenis.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Talent United
Omroep
AVROTROS

Titel: Vieren wat kapot is
Jaar: 2020
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01