Documentaire over leven met dementie, gezien door de ogen van mensen met dementie zelf. Vlagen van luciditeit, vergetelheid en afwezigheid wisselen elkaar voortdurend af.
Documentaire over leven met dementie, gezien door de ogen van mensen met dementie zelf. De acht bewoners van de Iduna-leefgroep in wooncentrum De Bijster in Essen bevinden zich in de eerste fase van de ziekte. Vlagen van luciditeit, vergetelheid en afwezigheid wisselen elkaar voortdurend af. Sommigen zijn zich soms pijnlijk bewust van de ziekte, anderen hebben nauwelijks door dat hun bewustzijn onherroepelijk afbrokkelt.

Credits

Producent
Coproducent
Scenario
Muziek
Productiebedrijf
Associate Directors
Memphis Film & Television
Omroep
Human
Lichtpunt
YLE - Finnish Broadcasting Company
Human TV
Distributie
Cinema Delicatessen
Memphis Film & Television

Titel: Verdwaald in het Geheugenpaleis
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.