Speelfilm over familie, vertrouwen en geheimen. De zeventigjarige weduwe Agnes reist naar haar vakantiehuis, maar onderweg krijgt zij twee bijzondere passagiers. Naar het gelijknamige boek van Renate Dorrestein.
De zeventigjarige Agnes reist met de as van haar geliefde Robert naar hun vaste vakantiehuis op het Schotse eiland Mull. Onderweg klimmen twee weggelopen Nederlandse kinderen, het tienjarige meisje Chris en haar jongere broertje Tommie, stiekem in haar auto. De kinderen dreigen opnieuw weg te lopen als Agnes de politie wil bellen. In het afgelegen huisje, prachtig gesitueerd aan een baai met uitzicht op zee, groeien de oude vrouw en de kinderen langzaam naar elkaar toe. Chris is zelfverzekerd en opvliegend, en domineert niet alleen haar jongere, eigenwijze broertje, maar ook de oude Agnes, die zich verliest in herinneringen aan Robert. Ondertussen moet Agnes de mensen het hoofd bieden die het huis van haar willen overnemen. De omgeving speelt een belangrijke rol in dit verhaal naar het gelijknamige boek van Renate Dorrestein, over familie, vertrouwen en geheimen.

Titel: Verborgen gebreken
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2004

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2004)
Bert Pot (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01