Ga naar inhoud
Still

Ver van familie

Regie: Marion Bloem
Het is 1986. In Nederland ligt de Indische oma Em op sterven. Oma Em wil echter niet vertrekken voor ze haar Amerikaanse kleindochter Barbie heeft kunnen spreken over onopgeloste familiegeheimen.
Het is 1986. In Nederland ligt de Indische oma Em, dochter van een Duitse man en een Javaanse moeder, op sterven. Oma Em wil echter niet vertrekken voor ze haar kleindochter Barbie, uit Amerika heeft kunnen spreken over onopgeloste familiegeheimen. In 1945, na de Japanse bezetting, verklaarden vrijheidsstrijders Indonesië onafhankelijk. In de jaren erna emigreerden velen van de voormalige Nederlandse kolonie naar Nederland. De meesten waren er nog nooit geweest. Wie er niet kon aarden, vertrok naar onder meer Amerika. Net als Buddy, zoon van oma Em en vader van Barbie. Terwijl Barbie, steevast met sigaret in de mond en gitaar op haar rug, naar Nederland komt om haar oma te zien, willen andere familieleden niet dat die ontmoeting plaatsvindt. Ieder lid van de familie heeft z'n eigen geheimen. Tijdens Barbie's ingewikkelde zoektocht naar oma Em, klinken Barbie's gevoelige gitaarliedjes. De film vormt tevens een tijdsbeeld van de jaren zeventig en tachtig, die in flashbacks voorbij komen.
Titel: Ver van familie
Jaar: 2008
Duur : 2 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still