Ga naar inhoud
In deze spannende, Engelstalige familieserie gaan elf kinderen naar een vampierenschool. Hun ouders behoren tot vijf vampierenclans die elkaars bloed wel kunnen drinken, maar moeten samenwerken om te overleven.
Vijf Europese vampierenclans worden in 1889 met uitsterven bedreigd. Om te overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool. Zo kunnen ze de krachten bundelen en samen sterker worden dan ooit - al blijkt dat lastig voor clans met een geschiedenis vol onderlinge strijd. Eén van de vampierenkinderen is de vijftienjarige Alisa, die op de school ontdekt dat zij verbonden is met Dracula. De Engelstalige jeugdserie is een Europese co-productie, gebaseerd op de Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert.

Titel: Vampieren in de nacht
Jaar: 2019
Duur : 26 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

BuitenlandActie & AvontuurGeschiedenisVriendschapFamiliefilmDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.