Ga naar inhoud
Serie korte filmportretten van de Utrechtse kunstenaar Joop Moesman, saxofonist Gijs Hendriks, architect Sybold van Ravenstein en beeldend kunstenares Elselien van de Graaf.
Vijf delen uit de reeks van twaalf portretten van Utrechtse kunstenaars. De stad was eeuwenlang het centrum van religie, kunst en wetenschap en droomde van een verbinding met zee om de vooruitgang bij te blijven. Maar die verbinding verscheen alleen in schilderijen. In het portret van Joop Moesman (1909-1988) wordt via interviews met nabestaanden, verzamelaars en archiefmateriaal met Moesman zelf niet alleen het leven en soort werk van de onvermoeibare kunstenaar geschetst, maar ook het kunstenaarsklimaat in Utrecht. In andere afleveringen worden de portretten geschetst van de architect Sybold van Ravensteyn, vooral bekend van zijn spoorwegstations, en van de Utrechtse saxofonist Gijs Hendriks, die samenspeelt met de organist van de Domkerk. Tevens portretten van beeldhouwster Elselien van der Graaf van wie onlangs een nieuw beeld werd geplaatst aan de Maliebaan, en van de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
drsFILM
Omroep
RTV Utrecht

Titel: Utrecht aan zee
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.