Ga naar inhoud
Still

Under the Apple Tree

Regie: Erik van Schaaik
Horrorkomedie in stop-motion, waarin het leven van twee kibbelende broers verstrikt raakt met dat van twee wormen - ook broers. Over het geheim van zombies, wormen met twee koppen en zure appels.
Wanneer de wormen zijn appels stuk voor stuk blijven verpesten, pleegt een wanhopige appelboer zelfmoord. Zijn broer, de priester die naast hem woont, begraaft de boer op zijn kerkhof en ziet zijn kans schoon om de door hem zo gehate appelbomen om te hakken. Tegelijk zoekt worm Aber, die wreed van zijn broer Crombie werd gescheiden, een nieuw huis dat hij vindt in het lichaam van de appelboer. Horrorkomedie in stop-motion over ruziënde broers, wormen met twee koppen, zure appels en het geheim van zombies.
Titel: Under the Apple Tree
Jaar: 2015
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Top 10 Festivallieveling AnimatieHumorDrama

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2015)
Erik van Schaaik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.