Wat een ontdekking: een paradi­jselijk eiland met ongerepte natuur en bijzon­dere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél popu­lair wordt.
Het autootje Jeep zoekt een unieke vakantie­lo­catie en lijkt die te hebben gevonden: een paradi­jselijk eiland met ongerepte natuur en bijzon­dere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avon­turier is. De ene na de andere veer­boot voert campers en cara­vans aan die het zo idyl­lisch begonnen tripje grondig weten te verpesten. Menselijke figuren komen niet voor in deze stop-motion animatie, waarin leven­loze voor­w­erpen het toeris­tendilemma tot leven wekken. Gere­aliseerd in het kader van de elfde editie van Ultra­kort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmthe­aters brengt.

Titel: Ultrakort - Tourist Trap
Jaar: 2020
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020

AnimatieReizenDramaHumorNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte