Ga naar inhoud
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt.
Het autootje Jeep zoekt een unieke vakantielocatie en lijkt die te hebben gevonden: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is. De ene na de andere veerboot voert campers en caravans aan die het zo idyllisch begonnen tripje grondig weten te verpesten. Menselijke figuren komen niet voor in deze stop-motion animatie, waarin levenloze voorwerpen het toeristendilemma tot leven wekken. Gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Credits

Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Family Affair Films
Distributie
KLIK Distribution
Sound Design
Posta

Titel: Ultrakort - Tourist Trap
Jaar: 2020
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

AnimatieReizenDramaHumorNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.