Ga naar inhoud
Still

Typhoon - We zijn er

Regie: Ivan Barbosa
Als Twelve Years a Slave een videoclip was, dan zag hij eruit als deze aanklacht van Typhoon. Schrijnend en misschien schokkend, maar ook een niet mis te verstaan en welklinkend statement.
Een poëtische en eigentijdse raptekst ondersteund door heftige beelden van misstanden uit het verleden. We zijn er is een aanklacht tegen een zwarte bladzijde uit de koloniale geschiedenis, met rapper Typhoon als slaaf die door zijn blanke eigenaar met de zweep wordt afgeranseld. Het eindshot is krachtig: het beeld van de opstandige slaaf die de zweep grijpt gaat over in de rapper op het podium, met opgeheven microfoon in de gebalde vuist. De clip werd gedraaid op locatie in Kaapverdië, destijds de spil in de internationale slavenhandel.

Onderdeel van Fullscreen: videoclips of het NFF, waarin muziekjournalist Job de Wit de clip-oogst van het afgelopen jaar doorneemt met gasten Sef en Ome Omar.
Titel: Typhoon - We zijn er
Jaar: 2016
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016
Videoclips als voorfilm Dwarse Verbanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still