Ga naar inhoud
Still

Turquaze

Regie: Kadir Ferati Balci
Een jonge Turk met een Vlaamse vriendin wordt in zijn en haar familie geconfronteerd met hypocrisie en vooroordelen. Een warm en intiem portret van mensen op zoek naar een thuis.
Intieme familiefilm houdt zowel de Vlaamse als Turkse gemeenschap een spiegel voor. Na de begrafenis van hun vader in Istanboel keren Timur (28) en zijn broers Ediz (36) en Bora (16) terug naar Gent. De broers moeten op zoek naar een nieuw evenwicht. Ediz speelt de dominante vader en Bora raakt op het verkeerde pad. Ondertussen realiseert Timur zijn vaders droom: trompettist bij een fanfare. Zijn Belgische vriendin raakt daardoor uit het zicht.

Titel: Turquaze
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Focus - Vlaamse Cinema

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still