Ga naar inhoud
Trust_in_The_Blockchain_Society.jpg

Trust in the Blockchain Society

Regie: Leonardo Dellanoce, Francesco Degl'innocenti
'Blockchain' is een begrip dat steeds vaker in het nieuws komt. Maar, wat ís het en wat doet het met ons concept van vertrouwen? In deze smartphone-documentaire laten experts hun licht over het fenomeen schijnen.

In Trust in the Blockchain Society, een documentaire speciaal ontworpen voor smartphones, gaan regisseurs Leonardo Dellanoce en Francesco Degl'Innocenti dieper in op de impact die blockchain-technologie heeft op ons concept van vertrouwen. De documentaire biedt een innovatieve manier om de complexiteit van blockchain voor iedereen inzichtelijk te maken: door gebruik te maken van de sensoren van hun smartphone, kunnen kijkers de documentaire in hun eigen tempo ervaren en naadloos schakelen tussen video- en tekstinterviews. Experts als internetpionier Marleen Stikker, journalist Brett Scott en crypto-econoom Shermin Voshmgir bespreken de potentiële sociale gevolgen die de implementatie van blockchain kan hebben.

Trust in the Blockchain Society
is gratis toegankelijk en onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude.
Titel: Trust in the Blockchain Society
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie Storyspace Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills