Ga naar inhoud
Op ware gebeurtenissen gestoelde speelfilm waarin rechter Bert Röling na WO II deelneemt aan het Tokio Tribunaal. De veroordeling van Japanse oorlogsmisdadigers blijkt niet zo eenduidig als verwacht.
Eind 1945 wordt Bert Röling, rechter en hoogleraar Indisch recht, uitgenodigd om deel te nemen aan het Tokio Tribunaal. Daar zal recht moeten worden gesproken over Japanse oorlogsmisdadigers. In de lange tweeënhalf jaar van huis gaat hij, ondanks alles, van het Aziatische land houden. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, waarin de protagonist steeds meer worstelt met een innerlijk conflict: moet hij loyaal zijn aan de politiek gekleurde belangen van zijn regering, of aan zijn geweten - dat van de onafhankelijke rechter?


Titel: Tokyo Trial
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

PolitiekDramaGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.