Ga naar inhoud
Still

Toen mijn vader een struik werd

Regie: Nicole van Kilsdonk
De oorlog breekt uit en opeens is de tienjarige Toda een vluchteling. Oorlog is gek en volwassenen zijn eigenaardig in deze licht-absurdistische verfilming van Joke van Leeuwens kinderboek.
Hoe voelt het om in een oorlogsgebied te wonen en te moeten vluchten? In deze licht-absurdistische verfilming van het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen staat de tienjarige Toda er opeens alleen voor als de oorlog uitbreekt en haar bakkersvader als soldaat naar het front moet. Toda begint aan een spannende reis naar haar moeder, die in een ander land woont. Onderweg leert ze voor zichzelf op te komen, moet ze dealen met vreemde situaties en vindt ze eigenaardige volwassenen en een nieuw vriendje op haar pad. Bekroond met de ECFA Award voor Beste Europese Film.
Titel: Toen mijn vader een struik werd
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie JeugdMaatschappijDramaPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.