Ga naar inhoud
Stills

Tides

Regie: Fleur Sophie de Boer
Tragikomische stop-motionanimatie over een zeepierensteker, die tijdens zijn zware werk op de Waddenzee hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over meeuwen, ABBA en de winnaar die alles meeneemt.
Uit de kajuit klinkt gerommel en gemompel. Het is Hessel, de zeepierensteker die klaar is om zijn dag te beginnen. Met zijn radio op zijn favoriete zender begint hij aan de zware arbeid. Als Hessels radio een liedje van ABBA afspeelt, ziet hij tot zijn verbazing dat alle meeuwen in de buurt beginnen te trappelen; de pieren komen naar boven en de emmer van Hessel vult zich nu razendsnel. Maar als de muziek in deze tragikomische stop-motionanimatie plotseling stopt, weet de winnaar wel raad met de vangst.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Muziek
Earbrush
Titel: Tides
Jaar: 2018
Duur : 4 minuten
Soort: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Studentencompetitie AnimatieDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.