Deel twee, zich afspelend in WO II, van een overweldigende trilogie/epos over het leven van Tulse Luper. De trilogie behandelt ongeveer zestig jaar recente geschiedenis, van 1928 tot de Val van de Berlijnse Muur in 1989.
The Tulse Luper Suitcases is een overweldigende trilogie/epos over de tijd en het leven van Tulse Luper, een man die groter is dan de wereld. De film behandelt ongeveer zestig jaar recente geschiedenis, van 1928, toen een stof met de naam uranium ontdekt werd, tot de Val van de Berlijnse Muur en het einde van de Koude Oorlog in 1989. In Deel II, als de Tweede Wereldoorlog gaande is, blijft Tulse Luper een gevangene die door heel Noord-Europa versleept wordt. Hij wordt een woordvoerder die in codes spreekt op het voorname landgoed van Vaux in Frankrijk, dat aangewezen is als Duitse kraamkliniek, hij wordt gedwongen als zaalwacht te werken in de Arc-en-Cielbioscoop in Straatsburg, en men haalt hem over vrouwenkleren aan te trekken en zich uit te geven voor een naaister in het bekrompen huishouden van een obsessieve anatomist en een professionele Ingres-bewonderaar in Dinard aan de Franse kust.

Titel: The Tulse Luper Suitcases, Part II: Vaux to the Sea
Jaar: 2004
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still