De aris­to­cratische hippiefam­ilie Flatz woont in een middeleeuwse toren nabij Salzburg, Oost­en­rijk. Het fami­liekap­i­taal slinkt en op de kinderen rust de zware taak de toren te behouden voor de familie.
De aris­to­cratische hippiefam­ilie Flatz woont in een middeleeuwse toren nabij Salzburg, Oost­en­rijk. De Britse groot­moeder Prunella kocht de toren na de Tweede Werel­doorlog. Nu woont ze er samen met haar zoon Martin, zijn vrouw Ulrike en hun twee kinderen Sirius en Isis. Niemand in de familie heeft ooit voor geld gewerkt, maar het fami­liekap­i­taal slinkt en op de kinderen rust de zware taak de toren voor de familie te behouden. De familie Flatz spreekt open­lijk en met gevoel voor drama en humor over hun leven, geld, kunst, liefde, onbe­grip en dromen.

Titel: The Tower
Jaar: 2001
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte