Regisseur zocht in Praag de Tsjechische Marketa Kulhanková op en filmde de vrouw. Deze beelden mixte De Visser met de foto's die de fotograferende man van Marketa begin jaren vijftig in Praag maakte.
Regisseur Bea de Visser zocht in Praag de Tsjechische Marketa Kulhanková op en filmde de vrouw nu. Deze beelden mixte De Visser met de foto's die de fotograferende man van Marketa begin jaren vijftig in Praag maakte. Zelf had De Visser in 1994 al een installatie met eigen schilderijen gemaakt op basis van de fotografische portretten; ook die zijn verweven in deze korte film over herinneringen in het heden en verleden.

Credits

Producent
Productiebedrijf
AnotherFilm
Distributie
AnotherFilm

Titel: The Second Memory
Jaar: 2004
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still