Filmmaker volgde een jaar lang het bijzondere huishouden waarin Teuntje, een donorkind met drie moeders en twee vaders, opgroeit.
De tienerzusjes Nikki en Teuntje zijn donorkinderen. De donorvaders zijn waarschijnlijk Thijs en Bert, maar niemand weet het zeker. De biologische moeder Ansje wilde eind jaren tachtig een kind van een zo goed als onbekende vader, want `ze was bang voor een vadergevoel en dat hij haar kind zou opeisen.' Ansje woonde samen met Anneke; die kreeg wat met Janet. De drie vrouwen hebben samen de twee kinderen opgevoed, waarbij de moeder met haar twee dochters een verdieping boven Anneke en Janet bewoont. Filmmaker Britta Hosman volgde een jaar lang dit huishouden en in het bijzonder de dansgrage Teuntje, die in dat jaar vier centimeter groeit en langzaam begint in te zien dat wat voor haar altijd gewoon was, eigenlijk best bijzonder is. Ook haar zus Nikki zet haar aan het denken. De scènes uit het dagelijkse leven worden afgewisseld met interviews, onder andere met Bert.

Titel: The making of Teuntje
Jaar: 2004
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.