Ga naar inhoud
Animatiefilm met live-action fragmenten over de Amerikaanse gangster Dutch Schultz. Hij spreekt ontwijkend, fragmentarisch en soms schijnbaar ijlend, maar weigert te zeggen wie hem neerschoot.
In 1935 worden de laatste woorden van de gangster Arthur Flegenheimer, alias Dutch Schultz, opgetekend door een FBI-stenograaf. Hij spreekt over van alles maar weigert te zeggen wie hem neerschoot. Zijn woordenstroom wordt geïllustreerd door animaties op basis van beelden uit oude en nieuwe films die een blik in Schultz' hoofd suggereren. Deze beeldenstroom wordt meermalen onderbroken door een live-action reconstructie van de moord.

Credits

Productiebedrijf
Cilia van Dijk Filmprodukties
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: The Last Words of Dutch Schultz
Jaar: 2003
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still