Ga naar inhoud
044_20230922 - Utrecht - Nederlands Film Festival 2023. NFF23 - -Opening en borrel Storyspace--professionals drinks Bieb Neude - Centrale Hal Bieb Neude  FOTO- MOMENTTOM.com-NFF.jpg

The Imaginary Friend

Regie: Steye Hallema
Het leven van Daniel gaat niet over rozen, maar met een levendige fantasie slaat hij zich er doorheen. En met hulp van jou, zijn denkbeeldige vriend.

De achtjarige Daniel verloor onlangs zijn moeder. In deze surrealistische VR-vertelling ben je getuige van zijn overactieve verbeelding en zijn strijd tegen de demonen in zijn hoofd. Hij weet zeker dat de Kill Ghosts het op hem voorzien hebben. Om ze af te weren, bedenkt hij... JOU. Maar hoe meer hij tegen je praat om hem te helpen zijn angsten te overwinnen, des te meer denkt de buitenwereld dat Daniel gek is geworden. The Imaginary Friend, dat je beleeft vanuit het perspectief van jou als denkbeeldige helper, is een empathische ervaring over het geloof in het onmogelijke en de magie van de fantasie. Het werk beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië en heeft vervolgens zijn Nederlandse première tijdens het Nederlands Film Festival.

The Imaginary Friend is onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Klik hier en lees alles over Storyspace.

Titel: The Imaginary Friend
Jaar: 2023
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur Premières

Gouden Kalf nominaties

Beste Digitale Cultuurproductie (2023)
Steye Hallema

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

STILL 1_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 2_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 3_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 4_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 5_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png