Ga naar inhoud
Het leven van Daniel gaat niet over rozen, maar met een levendige fantasie slaat hij zich er doorheen. En met hulp van jou, zijn denkbeeldige vriend.

De achtjarige Daniel verloor onlangs zijn moeder. In deze surrealistische VR-vertelling ben je getuige van zijn overactieve verbeelding en zijn strijd tegen de demonen in zijn hoofd. Hij weet zeker dat de Kill Ghosts het op hem voorzien hebben. Om ze af te weren, bedenkt hij... JOU. Maar hoe meer hij tegen je praat om hem te helpen zijn angsten te overwinnen, des te meer denkt de buitenwereld dat Daniel gek is geworden. The Imaginary Friend, dat je beleeft vanuit het perspectief van jou als denkbeeldige helper, is een empathische ervaring over het geloof in het onmogelijke en de magie van de fantasie. Het werk beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië en heeft vervolgens zijn Nederlandse première tijdens het Nederlands Film Festival.

The Imaginary Friend is onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Klik hier en lees alles over Storyspace.

Kom naar de Meet en Greet met maker Steye Hallema

Op zondag 24 september komt maker Steye Hallemade speciaal naar Storyspace voor een meet en greet. Kom naar de open inloop van The Imaginary Friend om deze VR-ervaring in het klein te beleven. Klik hier voor meer informatie.

Bezoek ook de première van The Imaginary Friend
Op zaterdagavond 23 september gaat The Imaginary Friend officieel in première. Tijdens deze avond ontmoet je crew en cast en leer je alles over hoe deze bijzondere productie is gemaakt. De makers werkten zeven jaar aan deze productie en nodigen je uit voor een exclusieve blik achter de schermen! Klik hier om tickets te kopen.

Categorie: Digitale cultuurproject
Thema: Animatie
Competities: Gouden Kalf Competitie, Digitale Cultuur, Premières

Stills

STILL 1_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 2_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 3_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 4_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png
STILL 5_THE IMAGINARY FRIEND_STUDIOBIARRITZ.png