Ga naar inhoud
Als de oma waar hij jaren voor zorgde, komt te overlijden, raakt Wessel in zichzelf gekeerd. Terwijl zijn familie vooral druk is met de taxatie van oma's huis, verliest Wessel zijn grip op de realiteit.
De rustige Wessel woont samen met zijn oma in een groot huis. Hij zorgt voor haar, houdt haar gezelschap en leest haar voor. Als oma plotseling komt te overlijden, verschijnen zijn broers en zus op het toneel. Wessel vertrouwt ze niet. Ze lijken zich vooral bezig te houden met de taxatie van het huis. Het huis dat Wessel helemaal niet wil verkopen. Vanuit de talrijke gangen en kamers bespioneert hij zijn familieleden. De enige die hij om zich heen lijkt te verdragen, is Tessa, het meisje van de thuiszorg, maar zij houdt afstand. Wessel raakt steeds meer in zichzelf gekeerd. Hij ontwijkt vragen over het wat en hoe van oma's overlijden. Weet hij zelf wel wat er gebeurd is? Langzaamaan verliest hij zijn grip op de realiteit. Heden, verleden en fantasie beginnen in zijn beleving door elkaar te lopen. Een krakende vloer, een knarsende deur, een silhouet dat voorbij schuifelt, Wessel hoort en ziet dingen die er misschien helemaal niet zijn. Stukje bij beetje ontvouwen zich de geheimen die zich afspelen binnen de muren van het huis.

Titel: Taxandria
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still