Ga naar inhoud
Stills

Take Me Somewhere Nice

Regie: Ena Sendijarević
Snelle seks of eeuwige liefde, iPhone of wilde natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel? De Nederlandse tiener Alma belandt tijdens een Bosnische zomervakantie van de ene absurde situatie in de andere in deze frisse roadmovie.
De Nederlandse tiener Alma leeft tussen twee werelden, zo wordt duidelijk als ze een snikhete zomer doorbrengt in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Ze wil haar zieke vader opzoeken. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht. Deze eigenzinnige, speelse roadmovie met opvallende, ongewone camerahoeken werd in de Tiger-competitie van het International Film Festival Rotterdam bekroond met de Special Jury Award.

Credits

Creative producer
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Titel: Take Me Somewhere Nice
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Verrassende families

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.