Ga naar inhoud
Ilse Frech liet zich voor deze mythologische triptiek over vrouwen inspireren door de wereldgeschiedenis en de persoonlijke ervaringen van haar Macedonische moeder en haar lotgenoten ten tijde van de Griekse burgeroorlog.
De familiegeschiedenis van Ilse Frech vloeit samen met traumatische gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis in deze excentrieke film over oorlog, trauma en gedwongen migratie. Die gebeurtenissen zien we niet, maar worden verbeeld in gestileerde shots voorzien van een poëtische voice-over. Zo overstijgt deze persoonlijke film de familiegeschiedenis van Frech en stipt deze universele ideeën aan over de vorming van identiteit en de zoektocht naar saamhorigheid.

Titel: Sweet Terror of Memory – ΨΙΘΥΡΟΙ
Jaar: 2018
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

GeschiedenisPolitiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.