Speelfilm waarin de Europese verteltraditie mixt met Japanse animatietekeningen tot een gestileerde thriller in nachtelijk Tokio.
In Stratosphere Girl mixt cineast Matthias Oberg de Europese verteltraditie met Japanse animatietekeningen tot een gestileerde thriller, die zich voornamelijk in nachtelijk Tokio afspeelt. Daar verdienen jonge blonde meisjes uit Europa hun geld in duistere clubs met hitsige, Japanse mannen. Ook de achttienjarige Belgische Angela (getalenteerd tekenares in de Japanse mangastijl ) raakt daar verzeild na een ontmoeting met DJ Yamamoto. Het ver doorgevoerde visuele concept in de film sluit aan bij de vervreemdende sfeer uit de mangastrips.

Titel: Stratosphere Girl
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.