Ga naar inhoud
Een poëtische en zintuiglijke documentaire over de vergankelijkheid van een vader en zijn West-Friese familieboerderij. Sferische scènes nemen je mee naar lome zomerse dagen en het sluimerende gevoel van een naderend afscheid.
Fragmenten van ritselend gras, de nog natte pootjes van een pasgeboren kalf en een vader die over zijn land uitkijkt. Met intuïtieve en sferische scènes schetst deze documentaire een intiem portret van het alledaagse leven op een boerderij en hoe een onverwachte gebeurtenis daar verandering in brengt. Regisseur Paul de Ruijter won in 2016 een van de Wildcards van het Nederlands Filmfonds en gebruikte het bijbehorende geldbedrag om deze documentaire te realiseren over de plek waar hij opgroeide.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Rots Filmwerk

Titel: Stilte in augustus
Jaar: 2022
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills