Sciencefictionfilm met geavanceerde special effects geeft een satirische kijk op de Amerikaanse samenleving in de 24ste eeuw. Drie schoolvrienden hebben als missie de Federatie te verdedigen tegen moordlustige insectachtigen.
Sciencefictionfilm met geavanceerde special effects geeft een satirische kijk op de Amerikaanse samenleving in de 24ste eeuw. In een militaristische staat worden drie schoolvrienden (gespeeld door popperig mooie soapacteurs) door een nazi-achtige leraar gehersenspoeld om zich vrijwillig bij het leger te melden. Hun missie is de Federatie te verdedigen tegen moordlustige insectachtigen van een andere planeet die eropuit zijn de mensheid te vernietigen. Tijdens de intergalactische oorlog die volgt blijven ook relationele problemen niet uit. Gebaseerd op een roman van sciencefiction-schrijver Robert A. Heinlein.

Credits

Production Design
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Touchstone Pictures
TriStar Pictures

Titel: Starship Troopers
Jaar: 1997
Duur : 2 uur, 9 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01