Ga naar inhoud
Politieke thriller/liefdesverhaal over Nicolette en haar vriend Mohammed, die na een ramp in Rotterdam worden opgepakt. Hij wordt verdacht van terrorisme, maar zij blijft in zijn onschuld geloven.
Nicolette is net met haar Marokkaanse vriend Mohammed in een nieuwe woning getrokken, als er een groot ongeluk in de haven van hun woonplaats Rotterdam plaatsvindt. De ramp wordt toegeschreven aan moslimterroristen. Mohammed en Nicolette worden van hun bed gelicht. Mohammed wordt verdacht van medeplichtigheid aan de terroristische actie. Dan begint voor Nicolette een lange en onthutsende strijd tegen vooroordelen en onrecht.

Titel: Staatsgevaarlijk
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still