Ga naar inhoud
Korte, fotocollage-achtige reisfilm, opgenomen in Zuid-Amerika. In de film gaat de filmmaker op zoek naar plekken die de sfeer oproepen van de door hem zo geliefde tango's. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.
Korte, fotocollage-achtige reisfilm, opgenomen in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. In de film gaat de filmmaker op zoek naar plekken die nog de sfeer oproepen van de door hem zo geliefde tango-muziek. Zonder camerabewegingen maakte Plaat opnames van verweerde muren waarachter van alles tevoorschijn komt. In 1981 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
René Solleveld Productions

Titel: Spurs of Tango
Jaar: 1980
Duur : 32 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: 15 Jaar Nederlands Film Festival
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1981)
Henri Plaat

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still